Annonsera på Instagram

ÖKA ER TILLVÄXT MED INSTAGRAM ANNONSERING

Instagram-annonsering är ett effektivt sätt att stärka ert varumärke och nå ut till nya användare. Få ut det mesta möjliga av er annonsering tillsammans med oss på Beet! Våra specialister arbetar datadrivet och ser till att era kampanjer får bästa möjliga effekt. Här kan du läsa mer om marknadsföring på Instagram, synergierna med Facebook-annonsering och hur vi kan hjälpa ert företag. Är du intresserad av hur vi kan hjälpa just ert företag? Få möjlighet till en kostnadsfri micro health check genom att kontakta oss i formuläret nedan!

Beet hjälper er att annonsera på Instagram

- Få hjälp av specialister med spetskompetens
- Beet är Meta Business partner
- Ni får en pålitlig partner med stor passion för digital marknadsföring
- Vi skräddarsyr en lösning för just era behov
- Vi drar nytta av synergierna med andra digitala kanaler
- Ni får hjälp med allt ifrån framtagning av material till strategi och uppföljning

Varför ta hjälp av Beet med Instagram-annonsering?

När ni anlitar Beet som byrå får ni arbeta med specialister som har spetskompetens inom marknadsföring på Instagram. Vi har specialister inom flera digitala kanaler och samarbetar kanalerna emellan för att få ut bästa effekt av er marknadsföring. Med våra datadrivna metoder ser vi till att er mediabudget läggs på det som är mest lönsamt. Med Beet som byrå får ni en pålitlig partner med stor passion för digital marknadsföring!

Vi kan hjälpa dig med Instagram-annonsering på föjande sätt:

 • Tillsammans sätta upp en strategi som är anpassad för ditt företag
 • Sätta oss in i ert befintliga annonskonto eller hjälper er att starta upp ett
 • Uppsättning av kampanjer utefter den framtagna strategiplanen
 • Kontinuerlig hantering och optimering av ert annonskonto – mot uppsatta KPI-mål
 • Löpande analysering och rapportering av resultat
 • Utvärdering och förbättring av kampanjerna på regelbunden basis
 • Hjälpa till med annons-copy
 • Nå relevanta målgrupper
 • Ge tips och råd vid framtagning av material
 • Vi kan bistå med utbildning

Beet är en digital marknadsföringsbyrå som erbjuder spetskompetens inom många fler digitala marknadsföringskanaler, bland annat SEO, SEM och Marketing Automation. Våra kanalspecialister samarbetar mellan kanalerna för att ni ska kunna uppnå största möjliga effekt av er digitala marknadsföring.

Vad händer efter jag anlitat Beet?

 1. Vi lär känna ert företag, era utmaningar och gör en nulägesanalys
 2. Tillsammans tar vi fram en Instagram-strategi baserat på era mål
 3. Löpande arbete med era kampanjer
 4. Regelbundna avstämningar och presentation av resultat

Ni får allt detta för ett fast månadspris och i ett mycket nära samarbete mellan er och våra specialister. Hör gärna av dig om du vill veta hur vi tillsammans kan maximera effekten av er marknadsföring på Instagram.

SENIOR PAID SOCIAL SPECIALIST

David Svensson

Annonsera på Facebook & Instagram

Vill ni veta hur vi på Beet kan hjälpa ert företag med marknadsföring på sociala medier? Vi tittar gärna närmre på ert företag för att se vilka plattformar som passar bäst för just er. Välj ärende "Jag vill ha en Micro Health Check" i kontakta oss-formuläret nedan och berätta mer om ert företag för att få möjlighet till en kostnadsfri Paid Social-check!

Kontakta oss

SENIOR DIGITAL ANALYST

Martin Frönmark

KONTINUERLIG TESTNING OCH ANALYS

Kontinuerlig testning och analys av data är en av de viktigaste nycklarna till framgång i er digitala marknadsföring. Vill ni veta hur vi kan hjälpa er med digital analys? Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss

DIGITAL MARKETING STRATEGIST

Saeid Sasan

LYCKAS MED ER DIGITALA STRATEGI

Våra erfarna digitala strateger hjälper er att ta fram en strategi som bygger på dynamiska arbetsmetoder, så ni kan vara konkurrenskraftiga i en ständigt föränderlig värld. Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss

Varför marknadsföring på Instagram?

Att annonsera på Instagram har många fördelar. Det är ofta kostnadseffektivt och ger bättre resultat jämfört med traditionell marknadsföring och marknadsföring på andra sociala medier. Det går att utforma kampanjer för varje del av den digitala kundresan, allt ifrån att väcka varumärkeskännedom genom att nå användare som inte tidigare känt till varumärket, till att rikta annonseringen genom retargeting. Retargeting-annonser kan till exempel riktas till personer som besökt din webbplats eller interagerat med din Facebook-sida. Instagram är den sociala medier-plattform som har näst flest dagliga användare vilket gör att du når ut vill en stor andel av sociala medier-användare när du annonserar på Instagram.

Vi kan även hjälpa ditt företag med annan sociala medier-marknadsföring, exempelvis TikTok-annonsering, Snapchat-annonsering, Twitter-annonsering, LinkedIn-annonsering, och Pinterest-annonsering.

Man of a Kind

Vi träffade Marcus Uggla, General Manager på Man of Kind, för att prata mer kring ”the magic sauce” och hur Beet hjälpt dem mot en lönsam digital tillväxt.

Läs mer

Facebook och Instagram - Synergier mellan kanalerna

Facebook och Instagram ägs båda av bolaget Meta. I Metas annonsering ingår placeringen Audience network, ett närverk för annonsering som även innefattar hemsidor och appar. Utöver detta ingår även Messenger. Annonsering på Instagram och Facebook hanteras i samma verktyg. Vi inkluderar nästan alltid båda plattformarna vid annonsering då det oftast genererar bäst resultat. Genom att annonsera på båda plattformarna når vi en större målgrupp som brukar kompletterar varandra bra. Vi kan då även optimera annonseringen utifrån den plattform som generar bäst resultat. Genom annonsering på båda plattformarna kan du nå ut till en stor andel av användare på sociala medier på ett kostnadseffektivt sätt. Det är även tidseffektivt då du kan använda samma material även till din Facebook-annonsering.

För att ni ska kunna få ut er marknadsföring på Instagram behöver ni ha en organisk Facebook-sida samt en installerad Facebook-pixel på er webbplats. Vi hjälper er att sätta upp detta om det saknas, annars säkerställer vi att uppsättningen är korrekt. Vi hjälper er med allt ni behöver för att lyckas med annonseringen, så som att skapa en produktfeed om ni säljer produkter, kontinuerlig A/B-testning av kampanjmålsättningar, annonsutformningar och målgrupper.

Målgrupper för annonser på Instagram

En av de stora fördelarna med annonsering på Instagram är möjligheten till anpassade målgrupper. Det går att bygga målgrupper på bland annat demografi, beteenden och intressen användaren har. Det går även att ställa in så kallat lookalikes. En lookalike-målgrupp utgår från en existerande målgrupp som du valt ut (anpassad målgrupp), sedan visas annonserna mot personer som liknar denna målgrupp. Datakällorna till den anpassade målgruppen kan komma från olika håll, bland annat från kundlistor, webbsidan, app-aktiviteter eller från Facebooks egna källor. Exempel på vad som ingår i Facebooks egna källor är data från Instagram-konton, Facebook-sidan, Event, Shopping eller Lead-formulär.

Du kan även bygga målgrupper baserat på följare, engagemang eller visningar av din Instagram-sida.

64%

Användning Instagram

64 % av internetanvändare i Sverige använder Instagram

48%

Besök Instagram

48 % av Sveriges internetanvändare besöker Instagram varje dag

93%

Tittar i Instagramflödet

90-talisterna är den åldersgrupp som oftast tittar på inlägg i Instagramflödet - hela 93 %

Olika annonsformat på Instagram

Det finns flera olika annonsformat att välja bland på Instagram. De olika formaten lämpar sig olika bra beroende på vilken målsättning ni har. Annonserna kan visas både i användarnas flöden, på Stories eller under placeringen ”utforska”.

Instagram-annonserna kan visas som:

 • Bildannonser
 • Videoannonser
 • Organiska inlägg som marknadsförs
 • Samlingsannonser
 • Karusellannonser där det går att bläddra mellan bilder
 • DPA (Dynamic Product Ads) där produkter kan visas upp

Vad är en pixel och varför bör du använda dig av en?

Det finns vissa nödvändigheter för att lyckas med annonsering på sociala medier och pixeln är en av dem. Men vad är egentligen en pixel? Och hur kommer det hjälpa dig i ditt arbete? Det går vi igenom i den här artikeln.

Läs mer

Utforska alla artiklar

Se alla

artiklar

Visualisera din data med Data Studio

Läs mer

artiklar

Vad är E-A-T?

Läs mer

artiklar

Customer Life Time Value - den heliga graalen?

Läs mer

Kontakta oss

Har du en fråga eller vill höra om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring?

info@beet.se