Datadriven digital marknadsföring

Om digital marknadsföring

Med digital marknadsföring når ni ut till era potentiella kunder på ett mycket effektivt sätt och genom att låta siffrorna styra besluten kan vi garantera att ni maximerar utfallet av er marknadsinvestering. På Beet jobbar erfarna specialister inom digital marknadsföring som tillsammans med den senaste tekniken och automatiseringar kan jobba smartare och nå bättre resultat.

Möjligheter med datadriven marknadsföring

- Öka er försäljning effektivt
- Investera i de kanaler där ni faktiskt ser resultat
- Samtliga aktiviteter är mätbara
- Nå ut till rätt målgrupp vid rätt tidpunkt
- Syns på en mängd olika webbplatser och plattformar

Lyckas med er online marknadsföring

Oavsett om ni behöver hjälp med enskilda marknadsföringskanaler eller söker en helhetslösning för samtliga digitala kanaler får ni med Beet en långsiktig partner. Vi hanterar såväl enskilda kanaler som mer omfattande helhetslösningar och i ett samarbete med oss blir ni tilldelat ett team med erfarna specialister som tillsammans med den senaste tekniken och automatisering kan nå lyckade resultat.

Nedan presenterar vi de främsta digitala marknadsförings- och försäljningskanalerna som vi jobbar med. Att avgöra vilken eller vilka kanaler som är mest lämpade för er verksamhet hjälper självklart våra erfarna digitala strateger till med.

Datadriven marknadsföring

Vår omvärld är komplex vilket innebär att sannolikheten för att vi skulle träffa rätt och lyckas lägga en optimal plan blir väldigt liten. Därför medför planeringsmetoden alltid lägre effektivitet på mediabudgetar och arbetsinsatser jämfört med en dynamisk optimeringsmetod.

På Beet arbetar vi datadrivet enligt en dynamisk mediaoptimeringsmodell där vi tar beslut på faktiska siffror. På så sätt kan vi garantera att ni lägger er mediebudget på rätt kanaler och annonser, så ni faktiskt syns där det ger resultat. Här kan ni läsa mer om vår arbetsmetod!

Läs mer
95 % av den svenska befolkningen är redan online varav 87 % dagligen

Varför digital marknadsföring?

Med digital marknadsföring når ni ut till era befintliga och potentiella kunder på ett effektivt sätt. Dessutom kan varje aktivitet mätas, vilket gör att ni kan lägga er budget på de digitala marknadsföringskanalerna som faktiskt ger resultat och gynnar ert företag.

95 % av den svenska befolkningen är redan online varav 87 % dagligen (Svenskarna & Internet). Siffrorna varierar mycket beroende på marknad där Sverige ligger i framkant av kurvan, men den digitala trenden är global. Enligt en rapport från globalwebindex tillbringar vi 27 % av vår tid ansluten, vilket innebär att vi tillbringar 100 av årets 365 dagar anslutna. Statistiken är ännu mer dramatisk när man tittar på de som är under 24 år, som är en del av befolkningen som går in i vuxenlivet nu.

Vi kan på ett enkelt sätt allokera mediabudget och resurser mellan kanalerna beroende på resultat

Varför behöver vi en byrå som hjälper oss med digital marknadsföring?

En stor fördel med att låta Beet hantera flera digitala marknadsföringskanaler är att vi på ett enkelt sätt kan allokera mediabudget och resurser mellan kanalerna beroende på resultat. Detta får till följd att totalresultatet blir bättre optimerat och att ni faktiskt lägger er budget där ni kan få hög avkastning. Vi har en flexibel arbetsmodell och jobbar med full transparens mot våra kunder.

Redan i början av 1900-talet sa John Wanamaker ”Hälften av pengarna jag spenderar på reklam går till spillo; problemet är att jag inte vet vilken hälft.” Sedan dess har vi sett nedgången i massmarknadsföring och ökningen av datadriven marknadsföring.

På Beet jobbar erfarna specialister inom samtliga digitala marknadsföringskanaler tillsammans med teknik och automatisering för att kunna jobba smartare och nå bättre resultat för våra kunder. Hos oss är det siffrorna som styr och allt vi gör är datadrivet. Genom att ständigt optimera, utveckla och förbättra era annonser kan ni nå fantastiska resultat online.

Affiliate marketing specialist

Maria Jonasson

Syns där era kunder finns

Vill ni veta hur vi på Beet kan hjälpa ert företag med sökordsmarknadsföring? Vi tittar gärna närmre på er webbplats för att se vilken förbättringspotential som finns. Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss

SENIOR DIGITAL ANALYST

Martin Frönmark

KONTINUERLIG TESTNING OCH ANALYS

Kontinuerlig testning och analys av data är en av de viktigaste nycklarna till framgång i er digitala marknadsföring. Vill ni veta hur vi kan hjälpa er med digital analys? Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss

DIGITAL MARKETING STRATEGIST

Saeid Sasan

Lyckas med er digitala strategi

Våra erfarna digitala strateger hjälper er att ta fram en strategi som bygger på dynamiska arbetsmetoder, så ni kan vara konkurrenskraftiga i en ständigt föränderlig värld. Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss

Head of growth

Martin Hellgren

Hitta er unika kanalmix

Vi hjälper er att hitta den digitala marknadsföringsmix som passar just ert företag. Vi är med er hela vägen från planering och kontouppsättning till löpande optimering och resultatrapportering. Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss

Kjell & Co Omnichannel

Läs mer om hur Beet tillsammans med Kjell & Co byggde en strategi som gynnade försäljningen såväl online som offline.

Läs mer

Utforska alla kundcase

Se alla

kundcase

Man of a Kind

Läs mer

kundcase

Academic Work SEO-strategi

Läs mer

kundcase

Björn Borg & Amazon

Läs mer

Kontakta oss

Har du en fråga eller vill höra om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring?

info@beet.se 08-409 260 00