Vad är en pixel och varför bör du använda dig av en?

Hur lyckas man egentligen med annonsering på sociala medier? Tyvärr är det inte så enkelt som att sätta upp några annonser, slänga in lite pengar och se hur siffrorna växer. Det finns vissa nödvändigheter för att lyckas och en av dem är pixeln. Men vad är egentligen en pixel? Och hur kommer det hjälpa dig i ditt arbete? Det går vi igenom i den här artikeln.

Pixeln agerar som ett spårningsverktyg

Ett vanligt begrepp att stöta på när du läser på om annonsering på sociala kanaler är Pixel. I detta sammanhang är en pixel rent krasst inte mycket mer än några rader kod eller ett script. Detta script är sedan till för att implementeras in i html- koden på din webbplats.

Pixeln agerar som ett spårningsverktyg, den plockar upp information och data kring personer som har interagerat med dina sociala plattformar. Det är ett sätt för annonsörer att mäta effekten och analysera resultatet. Pixeln kan du få tag på via ditt annonseringsverktyg och blir unikt för ditt konto (Exempel på annonseringsverktyg: Facebook Business Manager). Det är nämligen så att när du har installerat den på din hemsida så har vi nu möjlighet att utnyttja den data som den har samlat upp.

Vare sig om du ska annonsera på Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest eller Snapchat så har du möjlighet att implementera koder specifikt för varje social plattform. Dock finns det några krav som gäller oavsett vilken plattform pixeln kommer ifrån:

För att få pixeln på plats krävs följande:

  • En hemsida till ditt företag
  • Du måste ha möjlighet att uppdatera hemsidans kod
Det är ett sätt för annonsörer att mäta effekten och analysera resultatet

Pixeln är på plats – nu då?

Varför gå igenom detta krångel för en pixel? Jo, som tidigare nämnt pixeln fungerar som ett analysverktyg och fångar upp information om personer som har klickat sig in på din hemsida. Men inte bara det, vi kan se vilka sidor dem har besökt, hur länge de stannar och vilken typ av konverteringar dem gör (t.ex. add to cart, checkout).

Då öppnas möjligheter upp när det kommer till optimering och hur du kan rikta dina annonser. Med data som samlas upp kan vi t.ex. skapa målgrupper inne på våra sociala kanaler baserat på personer som har befunnit sig på hemsidan. Alltså, ett väldigt effektivt att göra re-marketing-kampanjer. Om du istället vill bredda din målgrupp kan du skapa målgrupper som liknar dina befintliga kunder och där med öppna upp för att nå mer relevanta personer.

För att avrunda, det finns inget självklart tillvägagångsätt att följa för att lyckas med din annonsering på sociala medier. Dock så finns det delar som är nödvändiga för att du ska kunna optimera ditt arbete, hitta till dina potentiella kunder och på ett bättre sätt annonsera mot dem. Jag skulle definitivt påstå att pixeln är en av dem.

Om detta låter intressant så kan vi på Beet hjälpa dig och ditt företag med att komma igång med pixeln hos Facebook/Instagram, LinkedIn, Snapchat och Pinterest.

Page Experience Update

I juni 2021 lanserar Google en ny uppdatering som kommer fokusera mer på användarens upplevelse på en webbplats. Läs mer om uppdateringen och hur ni bäst kan förbereda er inför den här!

Läs mer

Utforska alla artiklar

Se alla

artiklar

Så lyckas ni med er displayannonsering

Läs mer

kundcase

Academic Work SEO-strategi - 149% ökad synlighet

Läs mer

artiklar

Visualisera din data med Data Studio

Läs mer

Kontakta oss

Har du en fråga eller vill höra om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring?

info@beet.se