Länkbygge

Om länkbygge

På Beet erbjuder vi våra kunder länkbygge, eller off-page SEO som det också heter, som del i ett löpande upplägg där vi hjälper kunden att attrahera länkar från andra webbplatser. Länkbygge är en av de tre delarna som SEO består av, vilket förutom länkbygge är content SEO och teknisk SEO. Här kan du läsa om hur vi kan hjälpa ert företag med länkbygge när ni väljer Beet som er SEO-byrå!

Möjligheter med länkbygge

- Höjer långsiktigt er ranking
- Ökar chansen att bibehålla bra positioner
- Minimerar risken att er webbplats blir bestraffad i sökresultatet
- Ökar långsiktigt trafiken
- Stärker er domän

Vad är länkbygge?

Länkbygge är en process där man strävar efter att få andra webbplatser att länka till sin webbplats. Om många andra webbplatser länkar till en specifik webbplats så anses den webbplatsen vara auktoritär inom det området som sökorden definierar, varpå den kan ranka högt i Google.

Länkbbygge ökar er webbplats auktoritet över tid från ett SEO-perspektiv, och därmed höjs sannolikheten att ranka bland toppositioner. Länkar till en webbplats, både vad gäller antal, relevans på källsidan och länkstyrka har mycket stor inverkan på hur webbplatsen kan ranka i sökresultatet för relevanta sökord med hög konkurrens. Alla länkar som byggs av Beet är av högt värde och relevans för målsidan.

Trots att det gått över 20 år sedan länkar blev en stor faktor för att ranka i sökresultatet så är det lika viktigt idag. Google har dock lagt väldigt mycket jobb på att förfina sina algoritmer och gjort det betydligt svårare att få effekt genom att artificiellt attrahera länkar, exempelvis genom massanmälning till webbkataloger, kommentarsfält i bloggar, m.m. Idag är det enkelt att bli bestraffad för dåligt länkbygge och därmed falla radikalt i sökmotorrankingen.
Därför är det väldigt viktigt att som kund anlita en SEO-byrå som kan bygga länkar som inte skadar rankingen i sökmotorerna. Vi på Beet kan hjälpa dig med länkbygge för att höja er ranking i sökresultatet och undvika bestraffning.

Länkbygge ökar över tid auktoriteten för er webbplats

Vem behöver länkbygge?

De flesta webbplatser behöver länkbygge, men speciellt de som har få länkar till sin webbplats jämfört med sina konkurrenter. Med allt för få länkar till din webbplats kommer det bli väldigt svårt att ranka för relevanta sökord som har mycket konkurrens oavsett hur bra du optimerar din webbplats med on-page SEO.

Strategiskt länkbygge

Inom content SEO arbetar vi också med strategiskt länkbygge. Det är en del av den strategin som sätts inom content-arbetet för att man på ett naturligt sätt ska attrahera länkar genom att publicera engagerande och relevant innehåll. Genom strategiskt länkarbete får du högkvalitativa, naturliga länkar som pekar till din domän.

Länkbygge genom Beet ger flera fördelar till er webbplats, speciellt för den webbplats som idag inte har så många länkar till sig:

 • Höjer långsiktigt rankingen generellt bland era sökord
 • Höjer rankingen för era primära sökord
 • Minimerar risken att er webbplats blir bestraffad i sökresultatet

Academic Work SEO-strategi - 149% ökad synlighet

Beets SEO-strategi ökade synligheten med 149 % för Academic Work, ett utav Sveriges största rekryterings- och bemanningsföretag. Här kan ni läsa caset!

Läs mer

Så arbetar vi med länkbygge

Länkbygge är en av de faktorer inom SEO som tar längst tid att ge en effekt. Därför är det viktigt att genomföra länkarbyggararbetet varje månad under minst ett års tid. Vi kan förstås anpassa länkbyggararbetet efter ert behov och era resurser. Ett löpande arbete ser normalt ut som följer:

 • Vi analyserar en stor mängd webbplatser inom det område som er kundmålgrupp ingår i. Webbplatserna ska ha många läsare, själva ha många kvalitativa länkar till sig och vara relevant i förhållande till er webbplats.
 • Vi levererar relevanta artiklar som innehåller en naturlig länk till er webbplats.
 • Artikeln publiceras och ligger sedan uppe på överskådlig tid.

Vårt fokus vad gäller att bygga länkar är primärt för SEO-värdet och inte trafik genom att läsare klickar på länken. Däremot kommer ni få en del trafik genom att läsare klickar på länken som en bonus eftersom de webbplatser vi vill samarbeta med ska ha en mängd läsare.

Hur vi inte arbetar med länkbygge

Vi har inga egna webbplatser eller använder oss inte av andra företags nätverk av webbplatser där vi hyr ut länkar till er webbplats. Alla länkar som byggs ska publiceras och sedan ligga kvar på obestämd tid. Länkarna kommer alltså inte att försvinna om ni inte längre jobbar med oss.

Länkar som inte fungerar

Alla länkar ses inte på samma sätt av Google. Det finns många typer av länkar som Google inte tar hänsyn till när de använder länkar för att beräkna er webbplats auktoritet SEO-mässigt. Några av dessa typer av länkar är:

 • Affiliatelänkar
 • Annonslänkar
 • Länkar i sociala medier
 • Länkar i nyhetsbrev
 • Länkar i kommentarer
 • Länkar med nofollow satt i länken

För att undvika att bli bestraffade i sökresultatet av Google måste länkbygget ske på korrekt sätt. På Beet har vi kunskapen och erfarenheten av att bygga länkar som stärker er webbplats i sökresultatet. Att jobba med länkbygge är en långsiktig investering för er domäns trovärdighet, positioner, trafik och konverteringar.

SEO och kundens köpresa

Köpresan kan delas in 3 delar - upper funnel, mid funnel och low funnel - där alla tre syftar på vilken intention som ligger bakom en sökning. I den här artikeln guidar vi dig genom varje steg i köpresan samt ger en inblick i hur man ska tänka när man skapar innehåll i SEO-syfte.

Läs mer

Utforska alla artiklar

Se alla

artiklar

Användarvänlig struktur på en webbplats

Läs mer

artiklar

YouTube annonsformat

Läs mer

artiklar

E-postutskick till befintliga vs nya kunder

Läs mer

Kontakta oss

Har du en fråga eller vill höra om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring?

info@beet.se