Så lyckas ni med er displayannonsering

Display annonser är ett utmärkt sätt att engagera användare med tilltalande annonsformat. Genom att annonsera i Googles displaynätverk kan du nå rätt användare vid rätt tidpunkt oavsett var i köpresan de befinner sig. Här kan ni läsa mer om hur ni bör gå till väga för att lyckas med displayannonsering!

Varför ska man använda sig av display som annonsformat?

Googles algoritmer blir allt mer avancerade och idag kan du använda displayannonsering till alla steg i köpresan. För att stärka ett varumärke eller lansera en ny produkt eller tjänst kan du välja att gå mot räckvidd. Om du vill få folk att köpa dina produkter eller tjänster kan du jobba mot konverteringar för att få en ökad försäljning. Eller varför inte påminna dina befintliga eller nya kunder om att avsluta ett påbörjat köp?

Googles displayannonsering har i grunden samma uppbyggnad som en sökannonsering, du jobbar med olika målgruppsinriktningar som t.ex. sökord, intresse, ämne, livshändelser, e-postlistor med mera beroende på vilket mål du har med din kampanj. Det är också målet som avgör vilken typ av displaykampanj man ska använda sig av: försäljning, leads, varumärkeskännedom eller trafik. Beroende på vilken typ av kampanj finns det olika budstrategier att välja på. Du kan betala per klick, per 1000 visningar, per konvertering eller exempelvis använda dig av ROAS.

Målgrupper inom display

Genom att använda olika kombinationer av målgrupper kan du effektivt sträva mot att nå ditt utsatta mål för kampanjen.

Prospecting

Genom prospectingmålgrupper kan du hitta nya kunder baserat på intresse, sökbeteende eller demografi. Om du exempelvis har en produkt eller tjänst inriktat mot individer i ett speciellt skede i livet, har du möjlighet att rikta in dig mot en "life event audience".

Remarketing

Remarketingmålgrupper riktar in sig mot individer som redan besökt din site eller exempelvis läst en artikel. Är du en aktör inom e-tail kanske du vill rikta in dig mot individer som övergivit kundkorgen för att påminna dem om att komma tillbaka och slutföra sitt köp.

Custom intent

Med custom intent kan du samla alla eller utvalda sökord i en lista och visa displayannonser mot individer som sökt på dessa. Du kan även gruppera beroende på särskilda URL:er som användaren har besökt, eller typer av appar som individen använder.

Genom att noggrant välja ut särskila audiences, eller komponera ihop egna kombinationer av dessa har du kommit en god bit påväg att lyckas med din displayannosering.

Displayannonsering på olika platser

Är du en aktör som finns i över hela landet? Eller befinner sig din målgrupp på specifika orter? Säkerställ att dina annonser syns inom de områden där dina kunder rör sig. Då ökar du möjligheten för att framtida kunder kommer att exponeras för dina annonser.

Kjell & Co Omnichannel

Läs mer om hur Beet tillsammans med Kjell & Co byggde en strategi som gynnade försäljningen såväl online som offline.

Läs mer

Vad är målet med displayannonseringen?

Om du är medveten om vilket mål kampanjen ska driva är du på rätt väg. Försök inte att driva konverteringar med en kampanj som är ämnad till en tidig fas i köpresan. Displaykampanjer kan dock påverka köpresan och i förlägningen leda till konverteringar. För att detta ska ske behöver du applicera andra attribueringsmodeller.

View through conversions

Att implementera View through conversions i Google Analytics är ett bra sätt att se hur många användare som har sett en displayannons och senare konverterat utan att klicka på själva annonsen, vilket kan ge dig ytterligare underlag till din beslutsfattning.

Vad ska man tänka på när man annonserar på display?

Att annonsera på display skiljer sig åt från annonsering via t.e.x Google Ads, Shopping eller via Videoannonsering. Nedan ger vi några tips på vad man ska tänka på när man annonserar via displaynätverket.

Kampanjperioder

Digital marknadsföring handlar i mångt och mycket om löpande optimering. För att du ska kunna låta datadrivna beslut driva din marknadsföring är det viktigt att låta kampanjer få tid att samla på sig data. Det kan vara lämpligt att ta fram särskilda kampanjer för just displaynätverket som får vara aktiva en längre period för att fånga in mer data som sedan kan optimeras. Kortare kampanjer på 1-2 veckor hinner inte samla på sig tillräckligt med data för att någon optimering kan ske.

Uppdaterat material

Att exponeras för samma material för lång tid blir uttröttande för användaren. Är det så att ni har ett “always on-engagemang" är det en god idé att löpande A/B-testa både grafiken i annonserna och budskapet. På så sätt fortsätter ni att samla in data till kampanjen men håller samtidigt annonserna uppdaterade utan att uppfattas som repetitiva.

Bildkvalitet

Google har särskilda policys för bilderna som används till displayannonsering. Det är viktigt att säkerställa att bilderna är i rätt format, är skarpa och har god kontrast för att undvika att de avslås i processen. Se också till att bilderna inte är tyngre än 150 kB. Det finns vissa bildformat som är svårare att justera storleken på än andra så skapa ditt bildmaterial med omsorg.

Vill du lära dig mer?

Här kan du läsa mer om Googles displaynätverk och annonsering.

Vad är en pixel och varför bör du använda dig av en?

Det finns vissa nödvändigheter för att lyckas med annonsering på sociala medier och pixeln är en av dem. Men vad är egentligen en pixel? Och hur kommer det hjälpa dig i ditt arbete? Det går vi igenom i den här artikeln.

Läs mer

Utforska alla artiklar

Se alla

artiklar

Page Experience Update

Läs mer

artiklar

Vad är E-A-T?

Läs mer

artiklar

YouTube annonsformat

Läs mer

Kontakta oss

Har du en fråga eller vill höra om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring?

info@beet.se 08-409 260 00