Beets egna verktyg

Förutom att hålla oss uppdaterade med externa verktyg, har vi ett dedikerat team av utvecklare som ägnar sig åt att ge oss unika verktyg för att ytterligare stärka våra marknadsföringsinsatser, och minska riskerna för våra kunder. Här har vi samlat våra egenutvecklade verktyg!

CSS Tool

Möjliggör att visa shoppingannonser via vår CSS

Efter att Google i juni 2017 dömdes till böter för att ha gett olaga fördelar till sin egen prisjämförelse-tjänst, Google Shopping, öppnade de upp för att fler prisjämförelesesajter ska få visas och vara sökbara under Shopping-funktionen. Denna nya nya tjänst kallas för CSS – Comparison Shopping Services. Med vår CSS lösning, Rooth, möjliggör vi för våra kunder att visa sina Shopping-annonser via vår CSS, när sökningarna görs på Google. Det står då Rooth längst ner i annonsen istället för Google.

Upp till 20 % lägre klickpriser

Att gå via CSS-lösningar medför att Googles avgift för att använda deras egen prisjämförelse-tjänst försvinner. Klickpriserna blir därav upp till 20 % lägre jämfört med den traditionella Google Shopping-annonsen. Annonserna fungerar i övrigt exakt likadant och ser likadana ut den enda skillnaden är alltså benämningen längst ner i annonsen där det står Rooth istället för Google.

SEO Tool

Tar fram kombinationer av data

Beet SEO tool är utvecklat för att ta fram en kombination av data som vi inte får genom något enskilt externt verktyg. Verktyget tar in data från olika källor som AWR, Google Ads, Google Analytics, Ahrefs, Screaming Frog m.m. Med de data som är intressanta att kombinera kan vi göra ett UI som visar ny kombinerad data.

Snabbare och bättre analyser

Med den kombinerade datan kan vi göra bättre analyser i vårt arbete. Exempelvis blir det enklare att göra estimat på SEO-värdet för vissa sökord. Via verktyget kan vi även enkelt få fram sökord som SEM budar på och se Quality Score. Genom att identifiera dessa sökord kan vi SEO-optimera landningssidorna för sökorden, för att öka den organiska rankingen samt göra det billigare för SEM att annonsera. Verktyget effektiviserar vårat arbete vilket medför att vi snabbt kan leverera högkvalitativt arbete till våra kunder.

GDPR Audience Tool

Säker hantering av kunddata

GDPR Audience Tool är utvecklad för att hantera överföring av kunddata till tredje part på ett så säkert men ändå enkelt sätt som möjligt. Genom att förenkla flödet undviker vi så långt som möjligt att den mänskliga faktorn ska utgöra en säkerhetsrisk.

Underlättar för både Beet och våra kunder

Verktyget kan användas av våra specialister eller direkt av våra kunder för att formatera och anpassa kunddata vid överföring till marknadsföringstjänster. Det är tänkt att underlätta för både våra kunder och specialister vid hantering av känslig kunddata. Verktyget är framtaget för att vara tydligt och säkert utifrån både process och gällande lagar.

Spend Monitoring Tool

Håller koll på spenderingen i marknadsföringskanaler

Spend Monitoring Tool använder beräkningar för att hålla koll på spenderingen i marknadsföringskanaler och signalerar när den upptäcker anomalier. Verktyget är utvecklat för att underlätta för våra specialister genom att varna när den märker att spenderingen i marknadsföringskanalen inte linjerar mot uppsatt målbudget.

Minimerar risk för över- och underspendering

Verktyget ger trygghet kring hur mycket som spenderas i ett konto i en marknadsföringskanal. Risken finns annars att ett konto över- eller underspenderar mot målet. Det innebär en extra trygghet att vi håller vår budget gentemot våra kunder.

Beet är utsedda till Superföretag 2021!

Beet mottog idag utmärkelsen Sveriges Superföretag 2021, tack vare att företaget fyra år i rad klarat de högt ställda kraven på tillväxt, lönsamhet och avkastningen på kapital.

Läs mer

Utforska alla blogginlägg

Se alla

blogg

Di Gasell för fjärde året i rad!

Läs mer

blogg

Beet är fortsatt Google Premier Partner 2022

Läs mer

blogg

Beet stöttar Hjärnfonden

Läs mer

Kontakta oss

Har du en fråga eller vill höra om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring?

info@beet.se