Di Gasell för fjärde året i rad!

Vi på Beet kan stolt meddela att vi blivit utsedda till Gasellföretag för fjärde året i rad! Det innebär att vi är ett utav Sveriges snabbaste växande företag. Vi är oerhört stolta över våra fantastiska medarbetare och kunder som vi vuxit tillsammans med. Här kan ni läsa mer om utmärkelsen!

Om Di Gasell

Sedan år 2000 har Dagens industri utsett de snabbast växande företagen i Sverige till Gasellföretag. Di Gasell hyllar de mest framgångsrika företagen med motiveringen ”Sverige behöver tillväxt och Sveriges entreprenörer behöver inspiration, praktisk kunskap och goda förebilder”. Syftet med utmärkelsen är uppmuntra företagare och svenskt näringsliv som vågar satsa för att växa.

Gasellundersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar och undersökningen sker i 21 län. Det är mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag som uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.

Det var den amerikanske forskaren David Birch som först myntade begreppet Gasell. Ett Gasellföretag är ett litet snabbväxande företag som skapar de flesta nya jobben, vilket skiljer sig från storföretagen som ständigt måste effektivisera, vilket ofta minskar sysselsättningen.

Syftet med utmärkelsen är uppmuntra företagare och svenskt näringsliv som vågar satsa för att växa.

Kriterier för att bli utsedd till gasellföretag

Det finns ett antal kriterier som måste uppfyllas för att ett företag ska utses till ett Gasellföretag. Dessutom gör Di en helhetsbedömning av bolaget där ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet vägs in. Följande är kriterierna för Gasellföretagen:

  • En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen
  • Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
  • Sunda finanser

Man of a Kind

Tillsammans med våra kunder har vi nått enastående resultat. Här kan ni läsa om några utav våra framgångssagor.

Läs mer

Utforska alla kundcase

Se alla

kundcase

Kjell & Co Omnichannel

Läs mer

kundcase

Academic Work SEO-strategi - 149% ökad synlighet

Läs mer

kundcase

Björn Borg & Amazon

Läs mer

Kontakta oss

Har du en fråga eller vill höra om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring?

info@beet.se