Malin Selberg - Nyligen tillträdd som COO

Vi är glada att välkomna Malin Selberg som ny Chief Operating Officer på Beet. Under sina 6 år hos oss har Malin haft en rad viktiga roller, inklusive Senior SEO Specialist, Team Lead och Channel Lead. I sin nya roll som COO kommer hon att fokusera på att effektivisera och leda våra operativa funktioner, med sin omfattande erfarenhet och starka ledarskapsförmåga. Här kan du läsa mer om Malin och hennes resa!

Hur har din resa sett ut på Beet?

För över 6 år sen när jag började på Beet anställdes jag som SEO Specialist och Channel Lead för SEO teamet. I takt med Beets utveckling befodrades jag till Senior SEO Specialist och blev även Team Lead för ett av våra kundteam samt Client Manager för några av våra kunder. Nu har jag precis tillträtt rollen som COO - Chief Operating Officer. Channel Lead rollen lämnade jag ifrån mig till min efterträdare för en tid sedan och tanken är att jag sakta men säkert ska lämna över mina övriga arbetuppgifter och helt kunna fokusera på min nya roll.

Vad är dina tidigare erfarenheter inom denna bransch?

Jag har jobbat med digital marknadsföring i 16 år. Min karriär började på en byrå i Barcelona där jag jobbade som Account Manager med främst affiliate marknadsföring och ansvarade för UK samt de nordiska länderna. Efter det började jag på ett liknande men större bolag i Barcelona där jag avancerade till Account Director och huvudsakligen ansvarade för ett team med flera marknader. Under min tid i Barcelona startade jag även en egen e-handel inom mode och accessoarer som jag sen flyttade med mig hem till Sverige. Här i Sverige har jag sedan flytten jobbat som egenanställd konsult, dels ut mot ett bolag i Barcelona men också som SEO Specialist på en webbyrå i Stockholm, innan jag började på Beet.

Varför valde du Beet som arbetsplats?

När jag började på Beet letade jag efter ett bolag som kunde erbjuda mig en roll inom SEO, och då främst som Team Lead eftersom jag hade tidigare erfarenhet och ville vidareutveckla mina ledaregenskaper. Jag ville komma till en arbetsplats där jag hela tiden kunde utvecklas samtidigt som man har roligt med kollegor. Nu, 6 år senare, ångrar jag inte en sekund att jag började på Beet.

Vad uppskattar du mest med Beet?

Det jag uppskattar mest med Beet är möjligheten att vidareutvecklas och utmanas. Här får alla som vill chansen att utvecklas och växa. På Beet finns alla möjligheter att visa framfötterna och hjälpa till att driva bolaget i rätt riktning. Jag tycker också om att få hjälpa våra kunder att växa, jobba strategiskt och se hur våra kunder genererar bättre resultat i de kanaler där vi är inkopplade. Allra roligast är att få ansvara för helheten, alltså att vi är vår kunds hela digitala marknadsföringsavdelning. Det är då vi kan göra magi inom marknadsföringen genom att jobba tätt i kundteamet och optimera mellan kanalerna. På Beet har vi också en väldigt trevlig kultur där man som anställd får delta på flera olika sammankomster som kunskapsdelning varvat med roliga tillställningar. Mina kollegor är också en starkt bidragande faktor till att jag trivs så bra på Beet. Den resa vi gör just nu med vårt moderbolag Root Digital Group, där vi kontinuerligt förvärvar nya bolag, är också väldigt spännande. En rolig resa att vara med på!

Hur ser en typisk dag ut?

I och med att jag haft flera olika hattar på mig tillfälligt så kan mina dagar se helt olika ut. Vissa dagar är kundfokuset främst dominerande medan andra dagar karaktäriseras mer av internt arbete med processer och effektiva arbetssätt. Jag jobbar bland annat tätt med våra utvecklare eftersom jag i min roll som COO även ansvarar för vårt interna utvecklarteam som utvecklar verktyg som effektivserar verksamheten. Under månadens gång sitter jag med i flera olika forum som styrgruppen, ledningsgruppen samt månadsavstämningar med kunder. Jag jobbar även med försäljning och integration av de bolag som Root Digital Group förvärvar om de ska integreras in i Beet.

Det jag uppskattar mest med Beet är möjligheten att vidareutvecklas och utmanas

Vad är det roligaste med din roll/dina roller?

Att jag får vara med där det händer och hela tiden ta mig ann nya utmaningar. Att få förtroendet att ha det ansvar jag har idag och känna att jag faktiskt kan göra skillnad. Jag är förväntansfull inför åren som kommer för att kunna följa Beet och gruppen i sin helhet.

Har du några visioner om hur din yrkesmässiga framtid ser ut?

I och med att jag precis har tillträtt som COO ser jag såklart min närmsta framtid inom den rollen. Mycket får plats inom ramarna för en COO:s ansvar, speciellt då det är en helt ny roll på Beet som ingen haft innan, och jag vet att jag kan fylla den med väldigt många projekt som kan förbättra och effektivsera verksamheten. Mitt främsta fokus närmast kommer bli att lämna över mina andra ansvarsområden så jag fullt ut kan fokusera på min nya roll. Jag ser väldigt ljust på framtiden och tror definitivt att Beet, och Root Digital Group, är platsen för mig även framåt.

Andrea byggde upp HR-rollen på Beet

Sedan 2019 har Andrea arbetat som HR-ansvarig på Beet, där hon tillsammans med sina kollegor utvecklat företagskulturen. Här kan du läsa mer om resan dit!

Läs mer

Kontakta oss

Har du en fråga eller vill höra om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring?

info@beet.se