Prisjämförelse

Om marknadsföring på prisjämförelsesajter

Syns ni på en prisjämförelsesajt syns ni på en plattform där era konkurrenter annars har övertaget om era potentiella kunder. Vi hjälper till med allt ifrån strategiformulering till implementering, val av vilka sajter ni bör jobba med samt den dagliga hanteringen av dessa. Vill ni veta hur vi kan hjälpa just er? Kontakta oss så berättar vi mer.

Möjligheter med prisjämförelse

- Öka er synlighet nära köptillfället
- Syns ni inte här går trafiken till konkurrenter
- Hög konverteringsgrad
- Öka trafik till er webbplats
- Öka konverteringar
- Varumärkesbyggande

Vad är en prisjämförelsesajt?

För aktörer som erbjuder produkter eller tjänster som säljs av flera aktörer och där priset spelar en avgörande roll kan prisjämförelsesidor vara en väldigt viktig kanal att synas i. Prisjämförelsesidor och shoppingportaler samlar sortiment från flera olika aktörer och låter konsumenter jämföra dem sinsemellan. Man kan jobba med dessa sidor i direktsamarbeten där man ofta betalar per klick men också via affiliatemarknadsföring där man oftast betalar provision på köpbeloppet.

Många av dessa sidor tillhandahåller också rapporter till anslutna butiker av prisläget på marknaden. Dessa rapporter kan ge en bra uppdaterad bild på var man befinner sig prismässigt jämfört med sina konkurrenter eller återförsäljare.

Björn Borg & Amazon

Genom att aktivt hantera Amazons sökords- och produktannonsering (Sponsored Products) lyckades Beet öka den månatliga försäljningen med 735 % och samtidigt sänka CoS med 52 %.

Read more

Fördelar med att synas på en prisjämförelsesajt

Det finns flera fördelar med att synas på prisjämförelsesajter. Nedan listar vi några utav dessa:

Sidorna driver mycket trafik

Genom att helt fokusera på att jämföra priser har dessa sidor oftast ett väldigt högt SEO-värde inom sin nisch och är ofta bland de första sidorna som syns på sökmotorer när det kommer till sökningar relaterade till t.ex. bäst pris, billigast, prisvärd med mera.

Spelar en stor roll i köpresan

Prisjämförelsesiter så som Pricerunner och Prisjakt har i Sverige en stor roll i konsumentens köpresa när man är intresserad av att jämföra priser. Det finns även aktörer i andra länder som spelar en liknande roll på dessa marknader.

Konkurrenter syns där

Syns man inte på en prisjämförelsesajt så kommer all den trafiken gå till konkurrenterna. Genom att ens varumärke syns här konkurrerar man om trafiken och har större chans att ta fler marknadsandelar inom sin bransch.

Nå användare nära köptillfället

Jobbar ni med dessa sidor på rätt sätt så har ni en stor möjlighet att nå er målgrupp vid en tidpunkt väldigt nära köptillfället. Då beteendet att jämföra priser ofta infinner sig när en potentiell kund bestämt sig för vilken produkt eller tjänst de vill ha så är konverteringsgraden ofta relativt sätt hög på trafiken från prisjämförelsesidor.

Nå er målgrupp vid rätt tidpunkt väldigt nära köptillfället

Varför behöver vi en byrå för marknadsföring via prisjämförelse?

För att få ut det mesta av att jobba med prisjämförelsesidor är det viktigt att de aktivt hanteras på rätt sätt. Det krävs kunskap för att optimera kanalen och det är viktigt att man jobbar dedikerat för att uppnå optimalt resultat.

Det vanligaste sättet att jobba med dessa sidor är att man delar sin produktfeed som sedan blir indexerad på sidan. Antingen hanterar man varje samarbete var för sig eller så samlar man flera samarbeten via ett affiliatenätverk. Vissa aktörer tillåter inte att man exkluderar produkter som man säljer medan andra inte har något problem med detta. Om man har möjlighet att exkludera produkter är det något man kan utnyttja för att maximera lönsamheten.

Genom att aktivt se över vilka produkter som konverterar och vilka som endast genererar klick är det möjligt att ändra uppsättningen på produktfeeden som delas. På Beet har vi kunskap kring alla processer och hjälper er med ett korrekt flöde och regelbunden optimering för ett maximerat resultat.

Affiliate Marketing Specilaist

David Svensson

Syns på prisjämförelsesajter

Vill ni veta hur vi på Beet kan hjälpa ert företag med marknadsföring på prisjämförelsesajter? Vi diskuterar gärna vilken strategi som passar bäst för just ert företaf. Kontakta oss så berättar vi mer!

Contact us

SENIOR DIGITAL ANALYST

Martin Frönmark

KONTINUERLIG TESTNING OCH ANALYS

Kontinuerlig testning och analys av data är en av de viktigaste nycklarna till framgång i er digitala marknadsföring. Vill ni veta hur vi kan hjälpa er med digital analys? Kontakta oss så berättar vi mer!

Contact us

DIGITAL MARKETING STRATEGIST

Saeid Sasan

LYCKAS MED ER DIGITALA STRATEGI

Våra erfarna digitala strateger hjälper er att ta fram en strategi som bygger på dynamiska arbetsmetoder, så ni kan vara konkurrenskraftiga i en ständigt föränderlig värld. Kontakta oss så berättar vi mer!

Contact us

HEAD OF GROWTH

Martin Hellgren

HITTA ER UNIKA KANALMIX

Vi hjälper er att hitta den mdigitala marknadsföringsmix som passar just ert företag. Vi är med er hela vägen från planering och kontouppsättning till löpande optimering och resultatrapportering. Kontakta oss så berättar vi mer!

Contact us

2021-03-31

Så lyckas ni med er displayannonsering

By advertising on the Google Display Network, you can reach the right users at the right time, no matter where they are on their buying journeys. Find out how to succeed with your display marketing.

Read more

2021-04-16

Vad är en pixel och varför bör du använda dig av en?

Det finns vissa nödvändigheter för att lyckas med annonsering på sociala medier och pixeln är en av dem. Men vad är egentligen en pixel? Och hur kommer det hjälpa dig i ditt arbete? Det går vi igenom i den här artikeln.

Read more

2021-04-16

Vad är E-A-T?

Här förklarar vi vad E-A-T står för och hur man bör tänka för att förbättra sitt innehåll och SEO-optimera utifrån riktlinjerna kring ämnet.

Read more

Contact us

Do you want to know how our services can help you achieve your business goals? Get in touch below.

info@beet.se +468-409 260 00