Duab ökade antalet rankade sökord med 268%

Mycket har hänt sedan januari 2023 då Duab valde oss som sin digitala partner inom SEO. Vårt nära samarbete har lett till att vi har kunnat hålla ett högt tempo och leverera positiva resultat i form av ökad organisk synlighet och mer relevant trafik. Läs mer om vad vi uppnått tillsammans med Duab här!

Om Duab

Duab är en framstående maskinaffär på nätet för både professionella och hemmafixare. Deras största produktområden är tryckluftsutrustning, elverk, verkstadsmaskiner, snickerimaskiner, pumpar, högtryckstvättar samt elverktyg. De erbjuder ett unikt kunderbjudande som omfattar ett brett sortiment av produkter och relaterade tjänster.

Vårt uppdrag inom SEO

I januari 2023 inledde vi ett samarbete med Duab med löpande SEO-hantering av både teknisk SEO och content SEO.

Vi har gjort sökbeteendeanalyser för respektive produktkategori på Duab.se och kravställt nytt innehåll till kategorisidor, skapandet av nya kategorier samt större köpguider och längre informativt innehåll för att driva in relevant trafik till webbplatsen.

Samarbetet har lyckats genom tight samarbete med kund som är driven och har interna resurser som skapar landningssidor, skriver kategoritexter och guider. Vi kan hålla ett högt tempo på grund av detta och gör ingen egen onpageoptimering utan skickar endast prioriterade förslag till kund.

+210%

Ökad organisk synlighet YOY

+139%

Ökad organiska impressions YOY

+268%

Ökat antal rankande sökord

Resultat - Ökad organisk synlighet

  • Organisk synlighet: Har ökat 210% jämfört med föregående år. Det betyder att Duabs webbplats nu syns betydligt mer i sökresultaten, vilket ger dem en större räckvidd och potential att attrahera nya kunder.

  • Organiska klick från Google: En ökning med 55%. Fler användare klickar nu på Duabs webbplats i sökresultaten. Detta positiva resultat leder till en ökning av relevant trafik och försäljning.

  • Organiska visningar: 139% mer visningar i sökresultaten. Det innebär att Duabs webbplats nu visas för betydligt fler användare, vilket ökar varumärkeskännedomen och stärker deras position på marknaden.

  • Förbättrad snittposition: En 40%-ig förbättring av den genomsnittliga positionen i sökresultaten. Duabs webbplats rankar nu högre för relevanta sökord.

  • Rankande sökord: Nästan en tredubbling (+268%) av antalet sökord som Duab rankar för. Våra rekommendationer i kombination med snabba insatser från Duabs interna team har förbättrat synligheten på en mängd relevanta sökord.

Med hjälp av Beet har vi fått en helt annan förståelse för SEO och vikten av det inom koncernen, hur man bör tänka, vad som är bäst för oss och hur man tacklar problematik såväl tekniskt och on-page för att få så goda resultat som möjligt. Vi kan starkt rekommendera Beet till företag som söker i att förbättra sin SEO-strategi!

Victor Lundqvist, DUAB

Sammanfattning

Sammanfattningsvis har vårt projekt med Duab visat på kraften av ett engagerat samarbete. Genom att fokusera på relevanta sökord, informativt innehåll och en välfungerande webbplats har vi lyckats öka den organiska synligheten och attrahera mer relevant trafik. Detta har resulterat i en starkare position för Duab på den digitala marknaden och en ökad potential för långsiktig framgång.

Sail Racing increased its revenue by 117%

Since Beet started collaborating with Sail Racing within SEM in February 2020, their advertising has scaled new heights. Here you can read more about our collaboration with Sail Racing and the results we have achieved together.

Read more

Contact us

Do you want to know how our services can help you achieve your business goals? Get in touch below.

info@beet.se +468-409 260 00