Digital Markets Act uppdatering - Förståelse och navigering i Google Shopping Ads nya era

I denna artikel beskriver vår Channel Lead för SEM, Kevin Wahlström, Digital Markets Act uppdatering - Förståelse och navigering i Google Shopping Ads nya era.

Google Shopping Ads har genomgått en betydande förändring som påverkar alla aktörer inom e-handelslandskapet. Med CSS-partners nu kapabla att annonsera för sina egna produktsidor, möts vi av en ny utmaning som kräver omtanke och strategi. Denna förändring, framdriven av EU:s Digital Markets Act, syftar till att skapa en mer rättvis och konkurrenskraftig marknad men innebär också med sig potentiella komplikationer för handlare och annonsörer.

Nya möjligheter och utmaningar

Denna uppdatering tillåter Comparison Shopping Services (CSS) att tävla sida vid sida med handlare på Google's Shopping Ads plattform. Detta innebär en ökning av konkurrensen och potentiellt högre CPC-priser, vilket kan påverka lönsamheten negativt för vissa e-handlare. Å andra sidan, erbjuder det en unik möjlighet för CSS-partners att driva mer trafik direkt till deras jämförelsesidor, vilket kan gynna konsumenterna genom att ge dem fler alternativ och bättre prisjämförelser.

En farhåga värd att uppmärksamma

Ett orosmoment är hur affiliates nu kan påverka annonseringskostnaderna. Deras huvudmål är att säkerställa sina egna lönsamhetsmål, oavsett om det innebär att deras modell är att ta 2kr per klick ut till en annonsör eller att ta en provision på 10% av ordervärdet. Denna ensidiga fokusering kan leda till en typ av kampanjoptimering som inte nödvändigtvis är i linje med kundens långsiktiga intressen. Det är en realitet som kan ha en direkt och kanske även negativ inverkan på handlarens kostnader och synlighet i Shopping Ads.

Framåtblickande strategier

För att ligga steget före, är det viktigt att utveckla strategier som inte bara hanterar dagens utmaningar utan också förutser morgondagens trender. Det inkluderar att utforska nya kanaler, diversifiera annonseringsmetoder och ständigt optimera kampanjprestanda baserat på datainsikter.

Avslutande ord från vår byrå

Som en del av vårt åtagande på vår byrå, är vi här för att stödja och vägleda våra kunder genom dessa förändringar. Vårt arbete sträcker sig från att finslipa SEM-strategier till att ge insikter och stöd i hanteringen av affiliate-partnerskap. Genom att arbeta tätt tillsammans kan vi säkerställa att våra kunder inte bara anpassar sig till det nya landskapet utan också utnyttjar det till sin fördel. Med en värld som ständigt förändras, är det vår prioritet att hålla dig steget före – tillsammans skapar vi framtidens digitala framgångar.

Om Författaren

Kevin Wahlström

Med över ett decenniums erfarenhet inom performance marketing och en expertis i SEM, har Kevin etablerat sig som en Senior SEM Specialist och Channel Lead på Beet. Hans strategiska förmåga att driva framgång genom SEM initiativ har bidragit till mätbara resultat och innovationskraft inom branschen.

Sail Racing increased its revenue by 117%

Since Beet started collaborating with Sail Racing within SEM in February 2020, their advertising has scaled new heights. Here you can read more about our collaboration with Sail Racing and the results we have achieved together.

Read more

Contact us

Do you want to know how our services can help you achieve your business goals? Get in touch below.

info@beet.se +468-409 260 00