En av de många styrkorna med videomarknadsföring är att det till skillnad från traditionell TV inte kräver någon investering för att komma igång. Annonseringen kan startas, stoppas och pausas efter behov och egen kontroll. Kostnaden baseras på visning och interaktion, istället för en fast summa, vilket gör att du aktivt kan justera hur mycket du vill betala vid olika tidpunkter.

Det finns många succéexempel där annonsörer skapat väldigt enkla men slagkraftiga annonser med en väldigt liten produktionsbudget och med hjälp av effektiv segmentering kunnat se god avkastning på sin annonsering.

Det finns två olika videoformat du kan använda dig av för att annonsera med video, TrueView ads och in-display ads:

1) TrueView

TrueView är det mest populära alternativet av de två, då formatet både är till fördel för annonsör och tittare. Annonserna dyker upp i videos, och personer som är ointresserade av en annons kan välja att klicka bort videoannonsen efter fem sekunder och en annonsör behöver inte betala om inte tittaren interagerar med videon eller tittar under 30 sekunder av videon (om videon är kortare än 30 sekunder betalar annonsören när användaren tittat på hela videon). Här sker alltså en ytterligare segmentering då ointresserade besökare kommer att hoppa över videon, annonsören får därmed en ytterst relevant grupp som denne betalar pengar för.

2) In-display Ads

In-display Ads dyker inte upp i videos utan syns vid sökningar på Google och under ”relaterade videos”. Här betalar du som annonsör per klick på videons miniatyr och formatet kan vara ett bra komplement för att nå ytterligare bredd utöver TrueView Ads.

Interaktiva videoannonser

Det finns flera element du kan lägga till för att göra dina videoannonser mer interaktiva. Säg att du skapar en guide för hur en viss produkt fungerar, då kanske du i samband med denna annons vill möjliggöra för tittaren att enkelt gå in på din webbplats och köpa produkten. Det finns i dagsläget fyra olika tillägg du kan använda dig av för att skapa en sådan upplevelse:

  • Med Kort (Cards) kan du informera besökaren om andra relevanta videos, webbplatser m.m.
  • Shopping-kort låter dig med hjälp av en Shopping-feed visa produktinformation om produkter som den som tittar tidigare tittat på, alternativt om den specifika produkten eller tjänsten i videon. Klickar man på kortet kommer man direkt till produktsidan på den avsedda webbplatsen.
  • Uppmaningsöverlagringar ger dig extra utrymme att skriva ett budskap som lockar till klick till din webbplats, ungefär som en textannons.
  • Slutskärmar visas i slutet av videon och är till för att få den som tittar på videon att uppfylla ett specifikt mål, till exempel besöka webbplatsen, köpa produkten, installera en mobilapp etc.

Kontakta oss