Bra innehåll ger bättre rankning i Google

Genom åren har Google lagt ner stora resurser på att förstå innehåll på ett mer abstrakt sätt. Till detta hör bland annat; Latent Semantic Indexing, Co-Occurrence och Co-Citation. Google förstår idag intentionerna av sökningar bättre än vad man tidigare gjort. Man försöker förstå sökaren bättre och få en uppfattning på vad det är för typ av information den söker. Senaste åren har Google även investerat mycket resurser på att skapa en artificiell intelligens, som resulterat i deras RankBrain Algoritm.

Detta gör att Google idag kan erbjuda betydligt bättre och mer relevanta svar till sökaren än för bara några år sedan. Trots detta avancerade steg så kan man inte helt och hållet bortse värdet av länkbygge och traditionell SEO, då de fortfarande behövs och bör implementeras.

Analys

Studier som gjorts kring rankingsfaktorer baserade på Googles Algoritm, visar att högkvalitativt, relevant innehåll med semantiskt omfattande formulering, är det bästa sättet att förbättra sin SEO-ranking. På grund av denna Algoritm är det därför väldigt viktigt att skapa värdefullt innehåll som har en hög interaktionsfaktor och därmed ha en välplanerad och utarbetad Content Marketing Strategi. Länkar och Innehåll går hand i hand; en bra Content Marketing Strategi är en stark magnet för naturliga länkar. Genom att fullfölja dessa riktlinjer ökar man sina chanser till att ranka bättre i sökmotorerna, öka trafiken och följaktligen försäljningen.

Vi på Beet har kunskapen att hjälpa till med detta! Läs mer om sökmotoroptimering.

 

Leave a Reply